Drie Bronnen Pelgrimsroute

Drie Bronnen, drie kloosters, twee labyrinten en veel wandelplezier

Maria bron

Adelbertusput

Willibrordusput

De Addelbertusakker

De adelbertusakker is het thuis van de Adelbertusbron.

De plek waar al heel wat gestempeld is en pelgrimsfeesten zijn gehouden

De Maria bron

Het Oesdom is een vast stempelpunt op

het Onze Lieve Vrouwen ter nood terrein en bij de Genadekapel is

de heilige Maria bron, een prachtige plek waar je nooit uitgekeken raakt.

Dagen Pelgrimeren

Sufi Trail .nl heeft een gemengde inhoud waarin alle Sufi Trail projecten aan bod komen. Wil je direct naar de Engelse site of de Drie Bronnen Pelgrimsroute site kun je de bovenste menu-links volgen.

Kilometer

De Maria Bron

 

Runxput 

De drie heilige bronnen van Heiloo en Egmond hebben ieder hun verhaal. De legendes lijken op elkaar en daarom worden de putten op de Sufi Trail met elkaar verbonden.

De Runxput is de eerste put, die je tegen komt tijdens de wandeltocht. De legende verteld dat de Hollandse Graaf Dirk III (982-1039) uit deze put heeft gedronken. Dit gebeurde voor hij via Istanbul en Konya naar Jeruzalem pelgrimeerde.

In de geschiedenis van Egmond rond de twaalfde eeuw vinden we Dirk III terug. Hij draagt hierbij de bijnaam ‘Hierosolymita’ wat de Jeruzalemganger betekent.

De put staat bij Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Dit is het grootste Mariabedevaartplaats van Nederland. Het terrein straalt veel rust uit en is daarom zeker de moeite waard om te bekijken.

De Adelbertusput

 

Op de Adelbertusakker

De Adelbertusakker is een christelijk heiligdom in Egmond-Binnen. De naam verwijst naar de heilige Adelbert van Egmond. Op de Adelbertusakker bevindt zich de Adelbertusput. Een waterbron waaraan ook genezende krachten worden toegeschreven. De put ligt op de plaats van het voormalige koor van een middeleeuwse kerk dat aan de Sint Adelbertusweg gelegen is. Aan het andere uiteinde van deze weg bevindt zich de Abdij van Egmond. (bron)

De Willibrordusput

 

Bij de Witte Kerk

De laatste put van de drie heilige bronnen is de Willibrordusput in Heiloo. Deze put ligt naast de Witte Kerk in de ommuring van het kerkhof aan de Heerenweg.

Aan het water van de Willibrordusput is een volksgeloof verbonden. Dit omdat het water een bijzondere kracht tegen ziektes zou bevatten. Het geneeskrachtige water werd vooral uitwendig gebruikt waarbij dagelijks de gebeden van Willibrordus diende te worden gelezen. (bron)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (in het menu) wanneer je meer wilt weten over de drie bronnen pelgrimsroute van Heiloo en Egmond.

Startpakket “Sufi Trail Drie Bronnen Pelgrimsroute” bestellen?

Plan je route

De pelgrimsroute van de Sufi Trail in Heiloo en Egmond is voor het grootste gedeelte gemarkeerd met de bekende Sufi Trail sticker. Zijn hoed wijst de richting aan. In het pelgrimsboek “40 dagen van Heiloo en Egmond” is een gedetailleerde kaart toegevoegd met uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden.

Plan nu je route naar Heiloo en ervaar de mooie wandeling.

Meer over het startpakket

Drie Bronnen Pelgrimsroute - Zomer

Wie kan het beter vertellen dan de pelgrims zelf? Met een enthousiaste groep wandelaars lopen we al enige tijd de Drie Bronnen Pelgrimsroute. In deze film vertellen de pelgrims hun ervaringen en beleving van de route in Heiloo en Egmond-Binnen, waar we verschillende kloosters, drie bronnen en twee labyrinten bezoeken.

Met groot dank aan Rob Bruijnen [ filmmontage en script ] www.sufitrail.nl www.driebronnenpelgrimsroute.nl

Drie Bronnen Pelgrimsroute - Winter

De Drie Bronnen Pelgrimsroute een wandel winter editie

Met dank aan Rob Bruijnen

Dit is pas een avontuur! Een pelgrimstocht lopen uit een andere religeuze, filosofische mystieke beweging: het soefisme. Deze jongste telg uit het pelgrimspadengeslacht bestaat pas sinds dit jaar.

Het Noord-Hollandse pad van 23 kilometer is heel afwisselend. De trail verbindt drie bijzondere bronnen, drie kloosters en twee labyrinten. Het voert door het mooie Heilooër bos, het Willibrordusterrein en het landgoed Ter Coulster. De bedoeling is de route maar liefst veertig keer te herhalen om de verdieping op te zoeken.

Marleen Akkermans

De vrouw achter alle gehaakt hartje, Oma, 40tiger op de 3BPR

De Sufi Trail is een officiële route in Turkije van Istanbul naar Konya. In 40 dagen kan deze trail van 801km worden bewandeld. De Sufi Trail in Heiloo en Egmond staat in verbinding met de trail in Turkije.
Deze Drie Bronnen Pelgrimsroute is met zijn locatie en concept uniek in Nederland. Heiloo en Egmond en omgeving zijn ideaal voor pelgrims, het heeft al de pelgrims infrastructuur en is het grootste Maria bedevaartsoord van ons land. Het idee is de wandeling 40 keer te herhalen waardoor er verdieping komt in de route en in jezelf. De tocht leidt langs drie heilige bronnen en verschillende abdijen, met ieder hun eigen verhaal. Het is een afwisselende route die voert door weiland, dorp en bos.

Camino Academie

Camino Academie