Fietsen met Sufi

We hebben alweer een fietstocht achter de rug en langzaam maar zeker komen er steeds meer contacten en stempelpunten op de Sufi Trail. We hebben samen met de Turkse redactrice Güneş Öztürk, het eerste deel van de Sufi Trail gefietst. Er waren veel leuke ontmoetingen voor nieuwe overnachtingen op de route. Het Sufi contacten netwerk groeit. Hierdoor hebben we een goed gevoel voor de komende Sufi fietsers.

Bij het starten van de Trail, hadden we veel ontdekkingen niet durven dromen. Één van deze vondsten was het vinden van een speciaal café. Midden in Eyüp (Istanbul) zit een klein huislijk cafeetje, genaamd Emirhan. Hier start de Sufi Trail in authentieke sfeer. Naast de druk bezochte moskee in het oude centrum zit Emirhan, met nog de prijzen van een dorp die aanzienlijk lager liggen en de gezelligheid van een huiskamer met hout gestookte kachel voor de Turkse thee.

Bilecik was Bella Coma

Met de fantastische fietsen van Cem Balsun van Istanubul on Bike, zijn we probleemloos naar Bilecik gefietst. We hebben genoten van de fietstocht langs het meer van Iznik. De ene na de andere surprise kwam ons toe. Hele snelle jongens die even naar Afyon aan het racen waren, niet kort daarop gevolgd door een heuse racefietser stoet die ons tegemoet trad. We dachten eerst dat er iets met een politiek persoon aan de hand was maar toevallig kwamen we in een heuse Tour de Iznik. Als of het afgesproken was, bleek de Burgemeester aanwezig te zijn. Via onze vriend Kemal uit Iznik maakten we kennis met de Burgemeester. We hadden een adembenemend mooie dag en avond in Iznik. Er was veel meer te zien dan we voor mogelijk hielden. In de ochtend werden we nog meer verwent met een boottocht op het meer van Iznik door Ali Karaman van ons pensioen. Dit alles, is nog maar een fractie van de reis.

In Yalova en Kurtköy werden we als familie ontvangen. Er komen daar stempel bordjes bij de Sufi Expert partners. In Bilecik, waar de titel van het boek van Natalia Mihai (Bella Coma) op gebaseerd is, zijn we precies de juiste Sufi contact persoon tegengekomen. Hakan Yavuz heeft een voetbal sportschool en kent de hele stad op zijn duimpje. Een genot om het hem op te trekken. Daarbij mogen kampeerders nog bij zijn sportschool kamperen ook. We konden ons geluk niet op deze korte week en dan te bedenken dat we nog heel wat kilometertjes mogen gaan onderzoeken, verbeteren en aanprijzen. Want dit is zeer zeker wel het geval! Fietsen op de Sufi Trail kunnen we met een gerust hart aanbevelen.

Een uitgebreid verslag (Engelstalig) is te lezen op de Sufi Trail website, lees hem hier.

Ook de Sufi Trail fietsen? Neem contact op voor de up-to-date accommodatielijst en koop de GPS-track van de route.