Fika is een woord met een nogal brede betekenis, maar de meeste mensen gebruiken het gewoon als excuus om een pauze te nemen van wat ze aan het doen waren en een grote kop koffie of thee te nemen met taart, chocolade of andere zoete dingen.

Hier komt het recept, “Kanelbulle-sockerkaka”

Oven 175-180 gr

100 g boter, gesmolten

3 eieren

200gr suiker

160gr bloem

125 ml cr. Fraiche

7,5 ml bakpoeder

Puntje zout

Vulling:

100 g bruine suiker

25 g kaneel

7,5 ml kardemom

Ingrediënten van de vulling mengen en even apart zetten

1. Eieren en suiker kloppen, 5 min.

2. Meng de droge ingrediënten, voorzichtig in het eierbeslag mengen

3. Gesmolten boter en cr.fraiche goed mengen en toevoegen

4. Helft van het beslag in een springvorm doen, doe de vulling overheen en dan de rest van het beslag.

Bakken van 35 min

Succes!