Sufitrail, leuk idee en dan…

Een aantal jaren geleden liep ik een stille wandeltocht van 5 dagen, in de week voor Pasen. Een week vol overdenkingen, samenkomsten in kerken van verschillende geloofsgemeenschappen en overnachten bij gastgezinnen. Aangetrokken door de rituelen, symbolen, religies, kerken en geschiedenissen sloten pelgrimstochten in o.a. Portugal, Tsjechië en Noorwegen daar goed op aan.

In de zoektocht naar wandelroutes, kwam af en toe ook de Sufi Trail van 40 keer Egmond/Heiloo in een paar 100 km voorbij. 

Ik “weet” waar deze 2 plaatsen liggen en ik kon me er geen voorstelling van maken hoe je daar nou 800 km kon wandelen… Het bleef liggen, maar had het wel in mijn achterhoofd.

In oktober kwam ik een aantal gedichten van Rumi tegen en plopte de Sufi Trail weer op. 

Zo kwam het er dan toch van om contact te leggen en stapte ik op 28 november mijn eerste kilometers. In mijn rugzak een uitgebreid informatieboekje over de te lopen 40 dagen en de daarbij behorende overdenking. Een prachtig boekje met veel informatie over de tocht met bezienswaardigheden en geschiedenis.

Iedere nieuwe wandeldag begint met het lezen van de zikr en een overdenking die wonderwel vaak ook aansluit bij datgene wat me in die week of die dag bezighoudt.

40 x hetzelfde rondje lukt me dan weer niet. 

De dagen waarop ik alleen  loop laat ik me graag verleiden door een extra lusje. Ik ben steeds benieuwd waar een ander pad naartoe loopt of hoe ik bij een ander klooster of monasticcentrum kom dat  niet op de kaart staat. 

Of ik maak een lus door de duinen omdat het zo’n mooi gebied is.

Er valt nog wat te leren om aan die verleidingen te ontkomen. Vorige week wandelde ik mijn 20e rondje. Sedat bakte een heerlijk brood en Iris had hartenkoekjes gebakken. Het lukte mij om met 3 ingrediënten iets lekkers te maken.

Ik kijk nu al weer uit naar de volgende 20 dagen met zoveel mooie ontmoetingen tussen de verschillende mensen in de wandelgroep en ook onderweg.

Dank aan Iris en Sedat voor de goede organisatie en aan alle “meelopers” voor de mooie, inspirerende gesprekken en gezellig pauzemomentjes.

De kleuren van de regenboog gehaakt, het hartjes mysterie ❤
Lieve Marleen gefeliciteerd met 20 x de
Drie Bronnen Pelgrimsroute
Lees hier het recept van deze overheerlijke hartjes