Route informatie

Interactive kaart van de Drie Bronnen Pelgrimsroute waarin je de details kunt vinden, connecties met openbaarvervoer en natuurlijk de bezienswaardigheden. De informatie op de kaart helpt je de route naar eigen inzicht te verlengen of verkorten. Heb je nog suggesties voor de interactieve kaart laat het ons weten via sufitrail@gmail.com

Wijzigingen 1ste druk van de gids
Er zijn nog geen wijzigingen in de eerste druk. Er komen i.v.m verkeerswijzigingen wel aanpassingen in de tweede druk. Doordat we herhaldelijk dezelfde ronde lopen komen er wel nieuwe ontdekkingen bij in de 2de druk.
Startpunt en eindpunt
NS Station Heiloo plan hier je reis via 9292.nl
Of als je met de auto komt kun je naast het station parkeren bij P+R, het is vooralsnog gratis. Het startpunt is aangegeven bij het wandelstartpunt met een rood hartje ❤ en hier eindigt de Drie Bronnen Pelgrimsroute ook weer. Het is een circulaire pelgrimsroute.
Openbaar vervoer
Voor het eind en startpunt met openbaarvervoer kun je je reis plannen via 9292.nl wil je tussentijds vanuit Egmond-Binnen terug naar het station dan neem je bus 408 (niet op zondag)
Startpakket bestellen met GPX

Impressie
Welkom op het langste pelgrimsroute van Nederland. 904 kilometer wandelplezier opgedeeld in 40 dagafstanden van 22,6 kilometer, zodat iedere pelgrim op pad kan gaan en verdieping kan zoeken op zijn of haar eigen manier. Sufi Trail Heiloo en Egmond-Binnen is de eerste Sufi pelgrimsroute in West-Europa. De wandeltocht voert niet alleen dwars door een uiterst historisch, maar ook hoog spiritueel gebied. Iets wat al voor het begin van onze jaartelling door de Friezen en later door de Romeinen werd opgemerkt. De Sufi Trail Heiloo en Egmond-Binnen Drie Bronnen Pelgrimsroute is ontworpen als 40-daagse pelgrimage voor een individuele zoektocht naar inspiratie en verdieping maar ook zeer zeker geschikt als dagwandeling.

In veel oude tradities wordt het getal veertig als symbool gezien voor perfectie, emotionele volwassenheid en spirituele vervolmaking.

We lopen langs drie heilige bronnen, drie kloosters, twee labyrinten, paalcirkel en het heilige bos van Heiloo. Het Soefi Pad voert langs veel belangrijke archeologische, historische en mystieke plaatsen. Wandelen verbetert het genieten van het moment waarin je nu leeft. De tocht is een eenvoudige en verrassend effectieve methode om intens van het leven te genieten. Het is gebaseerd op ‘de moeder van vele Soefi Paden’, de tocht van Nayzen Orhan Dede in 1925. Een vlotte, 40 dagen omvattende tocht van Istanbul naar Konya in Turkije, later samengevat in verschillende makkelijk leesbare boekjes. Geen ingewikkelde theorieën, maar een pad dat rust schept in je wezen, zodat je in 40 dagen mogelijk een Soefi kunt worden.