Directe steun aan Sufi Trail vrienden

De persoonlijke verhalen van de mensen die wij kennen, wat gebeurt er met jou steun. Alvast reuze bedankt

Şeyma Aytemir

Ontvangen bedragen op 15-2-2023 | € 3014,00 

Marian Brehmer

Overgemaakt op 1-3-2023 | € 200,00 

Şeyma Aytemir

Ontvangen bedragen op 8-3-2023 | € 430,00 

Şeyma Aytemir

Overgemaakt op 21-3-2023 | € 470,00 

De vrijwilligers hebben hun vergoedingen afgestaan!

Speciale dank lieve mensen we werden er echt still van en Şeyma vertelde ons dat ze door de zekerheid van het geld wat gegeven was aan haar in alle rust haar examen heeft kunnen doen. Een stapje erbij en directe hulplijn in deze ellende die ze doormaken.

Lieverds echt reuze bedankt Jos, Henk, Loes, Ton, Jeannette, Els, Monica, Johan, Odile, Bram, Merel, Carolien en Guus!

We belden met Şeyma afgelopen Valentijnsdag inmiddels natuurlijk verkouden van het slapen in de auto. Moeder en zij zijn wat aan het kwakkelen, maar vader en broer maken het goed. Uiteindelijk weet je ook niet goed wat je moet zeggen om hoop in te praten, maar ik zei zijn er al bloemetjes. Prompt verscheen er een schattig madeliefje in haar hand. Lieve mensen dank dank dank, we houden jullie op de hoogte als er meer nieuws is. Momenteel is het ingezamelde bedrag van € 3014,00 reeds bij de familie om daar het een en ander mee te betekenen voor het dorpje Tut. De lieve berichtjes bij alle donaties zijn hartverwarmend dank jullie wel voor de enorme grote donaties.

De donatie teller blijft niet stil staan, we hopen nog veel mensen direct te kunnen helpen met financiën. Kleine winkeltjes dicht bij het rampgebied zijn nog open. Telefoons en betalen lukt nog. Hopelijk kan alles dan direct omgezet worden in wat nodig is en ook de opbouw om de hoek komen kijken, hoe nu verder… 

Gedoneerd namens ons lieve mensen...

Verhalen en kleine lichtpuntjes

Şeyma Aytemir een studente die meerdere mensen interviewden over de Sufi Trail voor de Universiteit in Mersin. Een van die personen was Abdulshakor Alakkad. HIer zijn verhaal over Şeyma Aytemir…

Enige tijd geleden nam Şeyma Aytemir, een Turkse onderzoeker van de afdeling Toerismebegeleiding aan de Universiteit van Mersin, contact met me op na het lezen van mijn documentaire (Sun in my shadow), die het “Soefipad” documenteert tijdens een reis van Darwish Murid van Istanbul naar Konya Salka, “De Soefi-weg”
De onderzoeker vertelde me dat het onderwerp van “Mystic Path” precies het onderwerp is van haar masterscriptie en dat ik na het bekijken van vele bronnen mijn documentaire een van de beste en meest accurate bronnen vond, ze vroeg me voor mijn film “The Sun in my Shadow” en de regisseur ervan / ik maak deel uit van haar onderzoeksscriptie, en toen de toezichthoudende arts twee maanden geleden via Şeyma ontdekte dat ik in de stad Mersin was, nodigde hij me onmiddellijk uit voor een ontmoeten en bijwonen van een toeristenbegeleidingsconferentie op de universiteit voor studenten in het hoger onderwijs, Ik ben erg blij dat kunst echt een menselijk verschil maakt en meer aandacht voor de werkelijkheid vestigt, en dat film in het algemeen en documentaires, als we ons best doen, een goede subjectieve bron blijven waarop onderzoekers kunnen vertrouwen, Dit zijn enkele van de belangrijkste boodschappen van cinema voor mij en voor velen: invloed, inspiratie, geschiedenis, entertainment.

Ik heb onlangs vernomen dat onderzoeker Şeyma gewond is geraakt door de aardbeving en dat het huis van haar familie is verwoest en ze hebben geen water en voedsel in het gebied, het weer is erg koud en de sneeuw valt en ze kunnen niet reizen en verhuizen naar een plaats vanwege de beschadigde wegen en tot op de dag van vandaag hebben ze geen hulp gekregen.
Duizenden anderen delen nu hetzelfde lijden in Turkije en Syrië, ik hoop dat u God niet ondergeschikt maakt aan uw begrip, zelfs niet tijdelijk, en dat we preken opzij zetten, een beetje smaak en gratie kan geen kwaad, en laten we proberen een tijdje stil te zijn, totdat mensen hun wonden genezen.

Een klein verschil kan het verschil worden

Lieve ondersteuner. Wat zijn wij blij met de gedragenheid onder elkaar. In deze moeilijke tijd zie je zoveel mensen doen wat ze kunnen op hun terrein. De beelden zijn schokkend, de derde beving is in de harten van de mensen, samen maken de mensen het verschil voor elkaar. 

Vaak ook wildvreemde die opeens een kopje thee komen brengen, hartverwarmende verhalen van mensen die vlak bij het getroffen gebied in hun busje gesprongen zijn en ter eerste op die plek waren voor een kop thee en wat eten.  Ongelofelijk lieve mensen ook de steun die op gang komt de wereld is nog niet vergaan als we elkaar blijven dragen als het nodig is.

Sufi Trail houdt van jou

Locatie

Overal

Liefde

Wint altijd

Lachen

Het beste medicijn