Sufi Trail Caravan

Loop in de voetsporen van de geschiedenis. Van Istanbul met zijn drukke haven en krioelende kleurrijke straten vol met hedendaagse luxe, tot legendarische geschiedenis die overal op het vasteland is terug te vinden. Van rustige eenvoudige gehuchten, tot het graf van de grote dichter en filosoof: Jalal ad-Din Muhammad Rumi in Konya, Turkije.

Soefisme is de mystieke tak van het islamitische geloof waarin moslims (en vele anderen) proberen, de waarheid van goddelijke liefde en kennis te vinden door directe persoonlijke ervaring van God. Een religie van liefde gebaseerd op poëzie, muziek en het beoefenen van verschillende esoterische activiteiten. De belangrijkste: dhikr: persoonlijk gebed.

Deze wandeling is een persoonlijke bedevaart. Sta jezelf toe om jezelf te verliezen in het moment, naast je mede-pelgrims. Laat hen, de natuur en de mensen, de lamp zijn die je pad verlichten.

In 130 v.Chr. opende de Han-dynastie (China) de zijderoute naar het Westen. De steeds verder uitgebreide routes bleven bestaan tot 1400 n.Chr. toen het Ottomaanse rijk de handel begon te boycotten en uiteindelijk sloot. Een karavaan verplaatste zich door de woestijn op routes naar exotische bestemmingen. Deze karavanen verbonden Europa met de gebieden aan de Middellandse Zee en naar Azië, Afrika, Perzië. Praktisch. Zeker niet romantisch, zeker niet nostalgisch.

Maar heb je het gevoel dat je nu verstikt wordt door de maatschappij waarin je je bevindt? Ervaar je dagelijks drukte en chaos? Heb je de behoefte om eraan te ontsnappen, op te staan en weg te lopen? Nieuwe dingen te ervaren en nieuwe mensen te ontmoeten? Een stil verlangen om toe te geven aan deze behoefte? Wat houd je tegen en waar wacht je op?

Lees het opnieuw. Dit klinkt misschien als een horoscoop, misschien is het die van jou?

De jongen voelde jaloezie naar de vrijheid van de wind en zag dat hij dezelfde vrijheid kon verkrijgen. Er was niets dat hem tegenhield, behalve hijzelf.

Pagina 28, The Alchemist van Paulo Coelho.

Hoeveel omwegen en aanpassingen het ook maakte, de karavaan bewoog naar hetzelfde kompaspunt.

Pagina 75, The Alchemist door Paulo Coelho.

Er is maar één manier om te leren,” antwoordde de alchemist.
“Het is door te doen.

Pagina 125, The Alchemist.

Een karavaan roept het beeld op van verbeelding en verre reizen; het symboliseert een zoektocht. Deze moderne Sufi Trail-karavaan wordt een rondtrekkende plek van liefde, plezier en geluk. Zoals een familie met een positieve dynamiek: veilig – productief – krachtig – nuttig. Door jezelf te omringen met gelijkgestemden en een spectaculaire natuur, vind je een grote bron van energie in jezelf. Een groep mensen, vooral opgemerkt als pelgrims die samen reizen over een symbolische wandelroute.

Er zal geen goud, jade, thee of kruiden zijn om te verhandelen of te verkopen op dit pad naar het licht. Dit pad zal je alles bieden waar je aardse verlangens naar smachten. Laat je longen vullen met frisse berglucht, geniet van de exotische smaken die je smaakpapillen verleiden, laat de muziek je ziel lokken en bewonder de levendige kleur van het platteland; van zonsopgang tot zonsondergang.

Geen bandieten of piraten die je waren stelen. Gooi gewoon je voorzichtigheid opzij en ga met de hedendaagse karavaan mee voor een wandeling van je leven. 

Geen verlaten bergen, geen brute winden, geen giftige slangen. De reis op deze karavaan is in de veiligheid geboden van nu.

Het pad sijpelde in oude geschiedenis, cultuur, traditie, architectuur, vriendschap. Maak contact met de mensen van het land; deel gewoonten en culturele tradities in de theehuizen, de schoonheid van de plaatselijke moskee; overblijfselen van verloren steden begraven in de zee.

Doe met ons mee. De karavaan wacht op jou.

De wandel karavaan vindt plaats op 3 juni – 14 juli 2020. Schrijf je al in voor dit mooie evenement!

Specifieke informatie is binnenkort te vinden op de site. Hou het in de gaten!

In september 2020 vindt er ook een fietskaravaan plaats, de specifieke data komen in de volgende nieuwsbrief.