Istanbul naar Konya

Het begin en de eindbestemming zijn al een levenservaring en

dan nog de prachtige oude steden ertussen in, zoals İznik (Nicea)

#sufitrailtürkiye

Sufi Trail wandelen

Een wandeltocht door Turkije.

Van Istanbul naar Konya.

Reizen door dit landschap is een grote gunst.

De mensen, het eten, het landschap een groot mysterie.

De Sufi Trail oude wegen pelgrimeren naar Mevlana Rumi.

Sufi Trail fietsen

De Sufi Trail fietsen is een reis van ongeveer 2 a 3 weken.

Geschikt voor bike-packers, MTB en

natuurlijk ontdekkingsreizigers van dit eeuwen oude landschap.

Laat je tent niet thuis, maar waarschijnlijk heb je hem niet eens nodig.

De gastvrijheid is ongekend.

De Sufi Trail fietsgids met gedetailleerde kaarten en praktische informatie

Voor de Sufi Trail in Turkije zijn er zowel fiets als wandelgidsen

 

Ontdek de verschillende routes in Nederland en Turkije op de Sufi Trail website. Volg de links om direct naar de Engelse of Nederlandse sites te gaan, of bekijk alle Sufitrail activiteiten op deze site.

Geniet van het wandelen in Nederland op de Drie Bronnen Pelgrimstocht. Of kom mee op de Fiets en wandelkaravaan in Turkije.

Kilometer

MARKERINGEN IN TURKIJE

Er zijn al wat markeer acties geweest in Turkije met jongeren, mensen van het “work away” programma en wijzelf samen met Linda Pijl in Turkije. Ahmet Yiğit en Linda Pijl hebben samen al heel wat werk verricht met het schilderen en onderhouden van het eerste gedeelte van de route. Vanaf Yalova tot aan Iznik is het goed gemarkeerd voor wandelaars. Voor de fietsers hebben we stickers geplakt en we hopen dat iedereen ze terug kan vinden. Altijd leuk om foto’s te vinden van jaren oude stickers, het record is 10 jaar dus ze gaan wel even mee. Het is dus voornamelijk de GPX of kml die de weg zal wijzen, we werken deze regelmatig bij i.v.m. nieuwe tunnels, treinverbindingen en wat er al niet veranderd in het prachtige binnen land van het Turkse Anatolië.

Na Konya, maar ook vanaf Istanbul vind je ook de meccatrail sticker. Deze routes lopen nagenoeg gelijk tot aan Konya. De meccatrail fietsroute is ontwikkeld tot aan Antiochië in 2022. #meccatral meccatrail.com

De Mecca Trail is een route in ontwikkeling en wordt als project onder de hoede van Stichting Sufi Trail uitgevoerd.

De route

Startend in het bruisende Istanbul en dan met de ferry boot naar Yalova. Je kunt vanuit meerdere plaatsen vertrekken, maar Yenikapi is wel de meest gangbare. De ferryboot maatschappij is IDO en je kunt online tickets kopen. Onderweg zul je markeringen tegenkomen en stickers. Geheel door vrijwilligers en met de steun en toeverlaat van vele mensen aan de route is de Sufi Trail een echte gemeenschap geworden.  Ahmet Yiğit en Linda Pijil ontvangen alle wandelaars en fietsers. Ze hebben allemaal een stempel en met je Sufi Trail paspoort steun je alle projecten van de Sufi Trail. Het eerste gedeelte is redelijk vlak langs het Iznik meer maar daarna zitten er wel klim partijen in tot aan Bilecik. Doordat er meerdere steunpunten zijn is er gelukkig genoeg ruimte om hier en daar even bij te komen en een mooie stempel te bemachtigen. Na Emirdağ komt de hoogvlakte en zijn het veelal langgerekte stukken met toch weer een heel andere afwisseling Afyon is bekend om zijn prachtige mooie witte klaprozen velden. De hoogvlaktes van Konya dagen de fietser vlak voor de grote stad nog wel even uit met wat klim en daal werk, maar dan zie je ook weer de schoonheid van het rotsachtige berglandschap. In Küçükmuhsine zijn ook oude grotwoningen, net als Sille, een aanrader om nog even te kamperen op de berg voordat de grote stad weer in de plaats komt van het voormalige dorpse leven daarvoor.

WANDEL & FIETSKARAVAANS

De wandelkaravaan is altijd in de lente. We gaan dan na de vasten periode en het Suikerfeest hop naar Turkije om met elkaar de Sufi Trial te wandelen. Het zijn totaal 40 wandeldagen en iedereen die mee komt kan kiezen welke periode je mee gaat en of een dagje pauze neemt. Dan verderop in het jaar fietsen we dezelfde route en gaan daarna ook door op de Mecca Trail. Nog steeds in Turkije maar een andere route omdat deze dus inderdaad voert naar Mecca. De herfstreizen zijn pionierstochten met het principe dat je met je vrienden op pad gaat en allemaal bijdraagt aan het slagen van de fietstocht. Op beide karavaans wordt zoveel mogelijk gekampeerd om het low-budget te maken, maar wie wil kan kiezen voor een bed. Meer informatie en inspiratie vindt je op de Engelse website.

Marian Brehmer

Marian Brehmer

Journalist

“Diary of a Cycling Derwisj – 24 Days on the Anatolian Sufi Trail” is het verslag van een 1500 km lange fietspelgrimstocht in de voetsporen van de soefi’s – beginnend bij mijn voordeur in Istanbul en eindigend in Hatay in het zuidelijkste puntje van Turkije. 🚵

Tom Schimmel

Tom Schimmel

Pioneer

Tom was een van de eerste solowielrenners, maar niet voor lang. Al snel kwamen er twee vrienden uit Zwitserland bij, en ze maakten het mooiste avontuur op de Sufi Trail. Ze kampeerden buiten en maakten vooral leuke en geweldige foto’s. Deelde het resultaat met ons en schreef een geweldig stuk voor de gids. Sufi on Bike vertelt je hun verhaal en praktische informatie.

Davide Travelli

Davide Travelli

Wereldfietser en bikepacker

Beroemd in onze wereld! Davide is een man die al continenten heeft bestreken en jarenlang de wereld rond heeft gefietst. Hij heeft Sufi Trail al uitgeprobeerd en maakte een verbluffende documentaire van 5 afleveringen over de Sufi Trial als wereldfietser op het gebied van kamperen en fietsen.

Davide schreef ook voor het Sufi on Bike-boek en is zeker onze Sufi Trail bike-packing-ambassadeur.

Ik volg het oude pelgrimspad naar Mekka en verken een geografie die rijk is aan heilige plekken en divers is in landschappen. Terwijl ik de wijsheid van Anatolië ontmoet en de uitdagingen van de weg aanga, neem ik de lezer mee naar soefi-heiligdommen en dorpsmoskeeën, over zandsteppen en over het Taurusgebergte. 🗻

Een ebook over een moderne pelgrimstocht op pedalen in de geest van de oude soefi’s. Inclusief 52 foto’s. 📗

Maria Brehmer

Neem contact op met Marian voor het ebook: marianbrehmer@gmail.com 

Sedat

Sedat

Fietser en wandelaar

Dervish

Dervish

Adventurers

Marian Brehmer fietste in coronatijden de Sufi Trail en nam genoeg avonturen en verhalen mee naar huis om zijn boek te schrijven.

Hij heeft ook een mooie set
Sufi Teaching on YouTube

An Introduction to Sufism
Iris Bezuijen

Iris Bezuijen

Sufi Trail lover

Na het maken van de route moet de echte missie gebeuren, de altijd rollende geest moet een pad worden gegeven. Een constante grote glimlach van betrokken zijn bij de fietscaravandroom, en elke dag bloggen, om niet te vergeten hoe gelukkig we zijn. We hebben twee grote projecten opgestart onder de stichting Sufi Trail, een daarvan is rumitrail.com en meccatrail.com

het zijn allebei fietspaden die we ontwikkelen nadat we onze spieren warm hebben gemaakt en klaar zijn om naar de meer heuvelachtige kanten van Türkiye te gaan. Met de fietskaravaan voegen we ook enkele van deze uitdagende routes toe.

De fietscaravan voor 2023 verzameld op 29 september in Yalova. Maximaal 8 deelnemers en er zijn er inmiddels 5.

Je kunt nog mee, en contact met ons opnemen als je vragen hebt:

Telefoon:
Sedat Çakır: +31 6 508 90 696
Iris Bezuijen: +31 6 440 447 90

Email:
sufitrail@gmail.com

 

Fietsen in Turkije

Fietsen in Turkije een weldaad voor ogen, lichaam en geest.

Met groot dank aan Joshua Bolwerk [ filmmontage en script ] www.sufitrail.nl www.sufitrail.com

Wereldfietser Davide Travelli

De hele wereld rond fietsen en dan nog film regiseur zijn, marketing manager en wat al niet meer. 

Davide is degene die met zijn bike-packing avontuur rond de wereld de Sufi Trail echt prachtig heeft weergegeven in 5 episodes. Mooie films en erg leuk om zijn reis te volgen. Dat kan via:

Blog  Instagram Facebook Twitter

SUPPORT zijn wereldexpeditie: https://www.paypal.me/davidetravelli Postcards’ Club: http://alaska2patagonia.com/postcards…

#bikepacking #biketouring #bikelife #bicycletouring

––––––––––––––––––––––––––––––

Track: Memories — INOSSI [Audio Library Release] Music provided by Audio Library Plus Watch: https://youtu.be/GePAKPB6vQY Free Download / Stream: https://alplus.io/Memories

––––––––––––––––––––––––––––––

Volledige gear lijst

Beroemd in onze wereld! Davide is een man die al continenten heeft bestreken en jarenlang de wereld rond heeft gefietst. Hij heeft Sufi Trail al uitgeprobeerd en maakte een verbluffende documentaire van 5 afleveringen over de Sufi Trial als wereldfietser op het gebied van kamperen en fietsen.

Davide schreef ook voor het Sufi on Bike-boek en is zeker onze Sufi Trail bike-packing-ambassadeur.

Davide Travelli

Wereldfietser, @DavideTravelli

Tom was een van de eerste solowielrenners, maar niet voor lang. Al snel kwamen er twee vrienden uit Zwitserland bij, en ze maakten het mooiste avontuur op de Sufi Trail. Ze kampeerden buiten en maakten vooral leuke en geweldige foto’s. Deelde het resultaat met ons en schreef een geweldig stuk voor de gids. Sufi on Bike vertelt je hun verhaal en praktische informatie.

Tom Schimmel

Pioneer, Sabbatical fietser