Als een geschenk uit de hemel kregen wij internationale hulp bij onze markeer dag dwars door het oerbos. Er is een prachtig wandelpad ontdekt vlak na Kurtköy. Het loopt door mos begroeide rotsrichels, klim paadjes, en langs kleine bos beekjes en stroompjes. Dit alles versiert met de enorme hoeveelheid aan lente bloempjes in vele kleuren.

Samen met Swasti Mishra (India), Jaune Malpu (Frankrijk), Ari Húnbogason (IJsland) en Sophie Terrettaz (Zwitserland) hebben we zorgvuldig gemarkeerd vanaf Kurtköy tot aan Güneyköy. Een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van de Sufi Trail. Naast dat de evenementen voor een volgende wandelaar uiterst handig zijn, levert het enorm leuke evenementen op. Dankzij Chevrel Traher en Alan Green was dit alles mogelijk. Forest Gardens is onderdeel van het ‘workaway’ programma en als geroepen vielen onze paden samen.

Markeren gaat ook het best in een kleine formatie. Een schoonveger, een witte verf-aanbrenger, een rode en een groene en dit alles in die volgorde. Als bonus is er dan de fotograaf die het geheel kan vastleggen. Onze gezellige dag heeft dan ook een kleine 687 foto’s opgeleverd. Voor de liefhebbers allemaal te bezichtigen op onze Flickr website. De schoonheid van het bos en de goede sfeer onderling nodigt uit om regelmatig een kiekje te schieten. 

Later vernamen we dat onze Oostenrijkse wandelaars helaas een eerder gemarkeerd pad na Hamzali niet meer konden vinden. Dit omdat deze helaas met de grond gelijk gemaakt is inclusief onze verfinspanningen. We hopen uiteraard heel hard (mede door de ontwikkeling van de Sufi Trail) dat deze prachtige paden spoedig bescherming zullen krijgen.

Markeerteam in Yalova

Yalova gemarkeerd

Yolava is als eerste provincie geheel gemarkeerd! Een mijlpaal en hoopvol begin voor onze nieuwe wandelaars. Bij aankomst in Yalova zal onze Sufi Trail manager: Ahmet Yiğit met de nieuwe officiële stempels de komende wandelaars ontvangen.

Er is heel wat werk verzet en niet alleen door deze sportieve wandelvereniging. Deze lente is Yalova goed op de kaart gezet, en er valt veel te beleven in deze prachtige provincie. Onze officiële gesprekken met de gouverneur zullen hopelijk in de toekomst aandacht vestigen op deze prachtige paden en natuurschoon.  

Met veel dank aan Ahmet Yiğit van de Yalova ekoturizm ve sağlikli yaşam derneği & Zeki Çepni van Çep Der Trekking.

Bekijke onze 3D Relive films:
Yalova – Gökçedere Sufi Trail
Yalova, Istanbul hiking clubs on the Sufi Trail
Sufi Trail marking Kurtköy 2 Güneyköy